I'll Be Around

Hemma från jobbet möttes jag av en liten glad jycke. Trött och vimsig, men otroligt glad att se mig. Hon var med i skolan idag, så jag tvivlar inte på att hon har sovit gott hela kvällen. Strumpan. Det känns ändå ovant att lämna henne ensam som ikväll, hon får nästan alltid följa med Kristoffer till jobbet eller göra någon av oss sällskap när vi pluggar nu för tiden. Tur att hon är så oerhört okomplicerad, det är aldrig några problem med någonting.

Det är härligt att bli mött av någon innanför dörren, det är ingen dum känsla att vara efterlängtad, om det så bara är av en väldigt liten snauzer. Någon annan som är högst längtad efter är min Käresta. Han åkte till Malmö imorse. Då kan man kanske tycka, att imorse var nästan alldeles nyss. Men jag kan tala om att det gör ingen skillnad alls. För jag saknar honom så mycket att det gör ont i hjärtat. Jag tappade livslusten för en stund när han åkte imorse men den kom tillbaka igen när jag promenerade till skolan i solskenet med Lisa Ekdahl skrålandes i hörlurarna. Albumet Give Me That Slow Knowing Smile faller mig i smaken.

Snart så kommer han hem igen förstås, på Lördag närmare bestämt. Kanske klarar jag mig inte tills dess men med största sannolikhet klarar jag mig alldeles utmärkt. Nu ska jag ta lilla fröken Ester i örat och bädda ner henne hos mig och sova en stund innan det är dags att gå upp igen, godnatt och sov så gott!


Kardemummabullar och dietmat

Att gå på diet måste vara det tråkigaste i världshistorien! Verkligen det tristaste, tråkigaste, träääligaste. Jag som älskar god mat, har fullkomligt dille på allt med socker i och utöver det älskar att laga mat och baka. Jag läser en hel del näringslära i skolan och jag känner att det är hög tid att försöka ta till sig ett och annat inför beach 2011, men det är så rackarns tråkigt och jag är hemskt dålig på att tänka på vad det jag stoppar i mig innehåller. Högst 10 g. sockerarter per 100 g., långsamma kolhydrater och gud vet vad.

Ikväll har jag löst det genom att äta lite proteinrik dietmat (tonfisk och keso) samtidigt som jag styr upp en sats kardemummabullar. Kompromiss kallas det kanske?

Fiskgratäng

Lax med dillsås, sparris och spenat.


Gravlax och sommarväder

Det är 21 grader varmt ute, halleluja! I April! Man kan knappt tro att det är sant. Jag njuter av min sista lediga dag, var ute och gick runt strömmen med Ester förut, matade ändera och tittade förbi hundrastgården vid himelstalundsfälten. Sen försökte jag mig på att göra gravlaxtoast till lunch, Lina gjorde det igår och det var så gott, men avokadon jag köpt var hemskt omogen - stenhård skulle jag vela säga, och hovmästarsåsen inte alls så bra som hemmagjord. Det blev väl okej, inte samma sak utan avokado, bättre lycka nästa gång.


Spike ute på landet hos pappa


Påskmat i Hemhagen

Igår åkte jag ut till Hemhagen och åt Janssons med pappa, mamma, David och Milla. Hundarna gick bra ihop alla fyra och solen sken. Vi gick bort till bryggan en sväng och Gibbe badade förstås, Ester simmade inga längre turer men var i med tassarna lite grann.


Påskhelgen

I torsdags hämtade Kristoffer en lastbil på jobbet, så vi kunde åka ut till Getterö och vårstäda i trädgården. Ester spanade tålmodigt på balkongen tills han kom tillbaka.



Ute på Gettertö krattade vi löv, slängde ris, solade oss och åt räkmackor med aioli. Kan man önska annat en ledig solig vårdag?



Fram mot kvällen kom Timmy och Tessan ut, vi grillade 2 kg. rödvinsmarinerat kött, drack vin och bastade.



Sovmorgon och fredagsfrukost dagen efter.



Vi fick diska på verandan eftersom vi upptäckte en vattenläcka i köket. Jag har nog aldrig tidigare diskat med så fin utsikt, mer på landet än så blir det inte. Sen åkte vi hemåt igen.



Igår, på påskafton lagade jag och Kristoffers storasyster Lina mat i Åby. Det blev jansson, köttbullar, prinskorv, ägg, färska räkor, sill och potatis. Till efterrätt ostar och till kaffet cheesecake.


En grillad med bröd, tack!

Elina och Marcus, korvgrillarna.





Frisk luft för folkhögskolans elever.

I fredags hade vi friluftsdag, vi grillade vid vattnet bakom Herrgården och chillade på bryggan i solen. Vi hade riktigt mysigt kan jag intyga och Ester var med så klart.




Fröken fick en egen korv..


Problemet var bara HUR den skulle ätas..

Så där så.. Små bitar blir bra.

Mini cupcakes

Jag letar fortfarande efter det perfeka grundreceptet på chokladmuffins, lättare sagt än gjort, helst ska det smaka lite brownie/kladdkaka och vara riktigt mastigt, lite kladdiga i mitten förstås samtidigt som de ska bli höga och luftiga. Här om dagen provade jag ett recept med gräddfil i och smälte choklad (70% kakao) i smeten, men fortfarande är jag inte riktigt där..

Små söta muffins - stora som en femkrona ungefär, med chokladfrosting, ätbart glitter och strössel (citron, hallon och viol).


Påsklov

Jag sitter hemma i soffan och tittar på finalen av sveriges mästerkock. Idag har jag inte gjort många knop, städat lite och diskat. Pysslat om Ester och läst i min svenskabok. Suttit på balkongen och fillilurat, tittat på tv och slösurfat alldeles för länge. Jag borde ha gjort så mycket mer men så kan det gå och påsklov, ja, det har jag ju visst. Så man får väl passa på att vara lite oduglig. I veckan som kommer blir det en helt ny växel för det är mycket som ska hinnas med, både mer och mindre roliga aktiviteter står i kalendern. Packa och flyttstäda är sådant jag inte ser fram emot.

Igår kväll blev det grill-premiär för i år. Kristoffer och Simon köpte en grill och monterade ihop omnämnda, jag marinerade dovhjortkotletter och gjorde potatissallad. Mmm! Det är så smidigt här, vi kan kliva ut genom köksfönstret och grilla, fast vi bor på andra våningen.

Måndag

Jag och Kristoffer hade sovmorgon ihop imorse, vi åt frukost och pluggade lite innan vi gick ut och promenerade runt strömmen i solskenet. Det tog sin tid runt eftersom vi passade på att pussas lite på parkbänkarna, mata änderna med frukostbrödet och stanna till på färgaregården för våfflor med sylt och grädde. Ingen dum start på en måndagmorgon, det kan jag säga säkert.

I e.m. har jag visat min lägenhet, cyklat runt stan ett par varv, pumpat cykeldäcken, handlat och nu ska jag iväg till SATS en sväng med Maria. Hej och hå!




Smoothie till frukost


M som i Mat

I tisdags blev det lamm som jag lagt i marinad över natten (vitlök, olivolja, salt, peppar, citronskal och färsk oregano) med honungsrostade morötter, rödbetor med chevre och örtcreme (creme fraiche, rosmarin, vitlök, honung, salt och peppar). Mattis kom över, tillsammans med Kristoffer agerade de masterchef och souschef. Gott!


Babybackribs med potatissallad.

Koka spjällen ca. 60 min. (dubbla tiden för tjocka spjäll) med lite BBQ-hickorymarinad, salt och peppar. Pensla spjällen med hickorysås och grilla i ugnen, 200 grader i ca. 20-30 min. I salladen hade jag kokt tärnad potatis, äpplen, rödlök, gräddfil och majonäs ca. 1:2, finhackad gräslök och persilja, salt och svartpeppar.


Hej och hå´

Måndag eftermiddag och ny vecka på intåg. Att plugga i veckorna känns nu mera föga ansträngande eftersom jag börjat jobba på helgerna igen. Det är jätte roligt att vara i farten och ha någonting att göra förutom uppsatsskrivning och matematiska funktioner. Det gör mig verkligen gott, jag har haft alldeles för mycket fritid att bolla med. Jag ser redan fram emot att jobba sommarmånaderna när det är full fart, fast skönt då förstås, att få lite mer rutin och snurr på hur allt fungerar först.

Någon pratade om att det var upp mot 17 grader varmt idag och det tvivlar jag inte på en sekund, det är så himla skönt ute och mitt humör strålar ikapp med solen. Det finns så mycket jag ser fram emot just nu, så mycket som gör mig glad och varm i varje vrå av hjärtat. Däremot kan jag ovilligt erkänna att jag fortfarande är lite mör sen 13 timmarspasset på jobbet i lördags - fast än att vi inte gjorde många knop igår. Sen när har jag blivit så himla ovan till fysiskrörelse? Det är pinsamt. Jag ska ta ett varv med Esset runt strömmen nu i e.m. så piggnar jag säkert till.

Eftermiddagen är i övrigt tillägnad Voltaire och ikväll står det hickoryglazed babybackribs på menyn, dom står och puttrar på spisen, vad jag ska hitta på till det har jag inte klurat ut än.

Glad måndag och god eftermiddag!

RSS 2.0