En ovanligt aktiv söndag.

Sovmorgon till 11, pannkakor till frukost, ut till Ingelsta för paketköp till födelsedagsbarn, lunch på Paus, födelsedagsfika hos Anna, hästens match mot Kumla, söndagsmiddag i Åby och Angelina Jolie i salong nr. 8 kl. 21:15.




Östergötlands Ridsportsgala 2011

Min motivation för kalaset var väl lite på halv fart från början ska jag ärligt erkänna och även om sällskapet var gott och underhållningen okej så gjorde jag lite av en kupp där på slutet. När efterrätten var serverad och av dukad, vi hade vunnit priset i den kategori klubben var nominerad och meningen var att man skulle förflytta sig från matsalen till festlokalen, jo, då gjorde jag en smitare och åkte hem till K.




Grattis NFK, årets tävlingsarrangör!


Prinsessan på ärten




Fredagkväll

Igår kväll gjorde K lammfärspaj med rödbetor, getost och rosmarincrème, helt suverän! Minst 250 uskados till honom där på plats. Det är inte dåligt. Till efterrätt citronfromage med färska jordgubbar (Moberg kan man lita på), sällskapsvis kom K's vänner Jonathan och Emelie över. Det var mysigt, vi drack rödvin och fräste varandra ganska vilt i fia-med-knuff på ipad. Det blir så roligt som man gör sig, sen är jag rätt kvalificerad på sällskapsspel som kräver ingen-som-helst-taktik utan rullar helt-slumpartat-framåt-till-vinst om jag nu får säga det själv. ;)


http://www.tasteline.com/Recept/Lammfarspaj_med_rodbetor__getost_och_rosmarincreme
http://www.recept.nu/1.120581/per_morberg/efterratter_godis/agg_mejeri/citronfromage_a_la_morberg

Hjärta och smärta, längta och trängta!

K gick nyss till jobbet. Efter en stund börjar jag undra var Ester tagit vägen. Jag hittar henne i hallen. Orörligt står hon kvar vid dörren där han gick och stirrar ut i trappuppgången genom brevinkastet. Inte har hon några direkta planer på att flytta på sig heller kan jag konstatera. Hon rör sig inte ur fläcken när jag ropar på henne.


Tillslut säger jag åt henne på skarpen, där kan du inte stå och stirra, han kommer inte hem på länge. Då sätter hon sig på hall-mattan med en djup suck. Precis som Ior sitter hon där och stirrar ner i golvet. Olycka, olycka. K har gått och hon saknar honom så hela hennes lilla hundhjärta bultar.


Det här är inte hennes första kärleksakt, nej då. Här om kvällen satt K uppe och pluggade. Jag gick och la mig runt elva-halv tolv men inte Esset, hon stannade troget kvar i köket och satt där bredvid stolen tills han var klar. I övrigt brukar sängen vara ett av hennes absoluta favorit tillhåll där hon gärna passar på att bädda ner sig under täcken och kuddar så fort tillfälle ges, men det finns tydligt viktigare saker för Ester nu för tiden.

Min kära lilla ponny

Igår hade jag hästtjejerna hemma på middag, det var länge sen vi sågs så där tillsammans och det är klart, några saknades, men det var himla mysigt ändå! Det är så där, alla har sin vardag att snurra. Skola, jobb, hästar. Då är det inte alltid så lätt att få till det men det behöver inte vara så avancerat heller. Köttfärssås blev det och det gick utmärkt.

Vi laddade lite inför östergötlands ridsportsgala nu på lördag. Vi är visst runt trettio stycken från NFK, ett ordentligt gäng! Förhoppningsvis får vi ett helt bord för oss själva och kanske kammar vi hem priset som årets tävlingsarrangör. Det kommer hända en hel del i stallet nu framöver, nya hagar fram för allt (thank heaven!) och det känns jätte roligt.




Tisdagsmiddag

I går kväll gjorde jag tomatsoppa med fänkål, basilika och mycket svartpeppar, K fick ansvaret att mixa den. En klick creme fraich på toppen, kokta kronärtskockor med citronsmör till det och grillad ciabatta med persilje/vitlökssmör. Mmm!


Aktiviteter på Kungsg. 1

Julgranen åkte ut, det var på tiden.

Rödspätta med sparris, kokt potatis och gräslökssmörsås.

Bad med bubblor för att hålla vintern borta.

Fläsklägg med rotmos


Going-to-school-party

Igår kväll var vi på going-to-school-party hemma hos Maria och Jens. Här skulle det livsavgörande beslutet firas och så ordentligt. Det serverades en mängd fantastiska snittar, champagne(som smakade bra!) och diverse välvalda balkongkylda öl. Det är alltid så härligt att komma hem till ett par formade av vår allas älskade restaurangbransch. Det kan liksom omöjligt slå fel. Det minglades och dansades en del tills klockan blev runt två och lagom för trettioåringarna att tänka på refrängen, då gjorde vi det samma. Tack så mycket och bryt ett ben i skolan Jens!


Fredag hela veckan!

Idag har fjärilar i magen, för ikväll - istället för imorgon som planerat, kommer världens finaste pojke hem till mig igen från staden där långt ner som Sverige glömde..

Det har varit årets längsta onsdag, torsdag och fredag. Dagarna har liksom aldrig riktigt tagit slut. Även om jag hela tiden vetat att det bara är lite tid emellan oss och jaja, det är bara ett par dagar, så har det inte varit ett dugg kul. Inte det minsta kul faktiskt. Längta är inte my cup of tea, tålamod är en dygd jag inte besitter helt enkelt.

För att fördriva tiden och försöka att inte tänka så mycket på hur man längtar så hemskt. Så där mycket att hjärtat är tungt att bära på. Så har jag försökt sysselsätta mig flitigt. Ridit söta ponnier på NFK, lagat mat, pluggat, hopptränat, socialiserat och idag har jag köpt nya täcken och kuddar. Vardagslyx, att sova som en prinsessa i fluffiga, helst lite prassliga täcken. Så där så att man bara längtar efter att få gå och lägga sig. Krypa ner bland kuddarna och sova på ett moln.


I kväll tittade Maria in på middag, jag gjorde spareribs åt oss. Knepet är att koka dem först, riktigt länge, minst 1,5 timme. Så länge att köttet börjar släppa från benen. Nej, någon vegetarian, det är jag inte.

Fryst kött är högst oformbart, det var rätt knepigt att få det att få plats i kastrullen.



Middagen serverad. Hemmagjord coleslaw och lite färsk timjan. Spareribsen glaserade jag med hickory och honey/bbq-oil och grillade i ugnen. Jag saknade lite nyfriterade, varma och frasiga pommes frites att dippa i bbq-sås och en kall öl. I övrigt komplett!




Sondagmorgon

K har gatt till jobbet och jag ligger kvar i sangen med Esset ihoprullad pa magen och lyssnar pa regnet mot fonstret. Ganska mysigt sa lange man ar inomhus och darfor ratt praktiskt med en hund som ar precis som jag, ogarna ar ute om det ar regnigt, blott eller det minsta kallt. Okej, nu ljog jag, hon gillar snon ibland till skillnad mot mig, men hon gillar en valvald sovmorgon mer, tack och lov. Det ar ratt trist att det regnar kan handa eftersom jag straxt maste ga ut och promenera till andra sidan stan och darfor alltsa kommer bli bade ratt blot och olycklig, sakert ratt kall och stelfrusen ocksa, men aven sma hundar och inte allt for stora manniskor behover motion oavsatt temperatur och eventuell nederbord. Hur normalt kan det vara att frysa fran mitten av september till slutet av maj egentligen? Inte sa vidare normalt tror jag. Tur for mig att det - bokstavligt talat - ar varmt som i tropikerna i K's lagenhet sa att jag kan tina lite mellan varven. Jag onskar att jag hade samma bastueffekt hemma hos mig. Det borde vara ett skolboksexempel for att fastighetsagare att halla minst 30 grader i snitt i sina hyreshus under vinterhalvaret.

Jag mig en truttig måndag, jag behöver det.

Jag har sån enveten lust att laga mat (dvs. misslyckas, svära, bränna fast och förkolna diverse livsmedel och någon gång där i mellan få till det), stå och röra i puttrande grytor och vispa ihop spännande såser och soppor. Och så framför allt, mata alla jag tycker om förstås. Men jag liksom kommer aldrig dit. Jag behöver tid, timtal över att hitta lugn och ro för kastruller och slevar. All free from pressure. Lite vanlig, glåmig vardagslunk helt enkelt.

Nu när jag inte får till det, för att möta mig själv halvvägs, skriver jag ner små notiser på lappar i stil med, marinera kött i apelsinjuice, köp lagerblad, googla lämpligt recept på skaldjursrisotto, lapparna försvinner i intet lika fort som jag tillverkar dem och ingenting av vad jag skriver ner blir någonsin gjort. Men det känns åtminstone lite bättre, jag har i alla fall tänkt tanken. Tänkt på risotton och även om jag aldrig gjorde den. Det gäller att möta sig själv och sina brister halvvägs ibland. Sänka garden och släppa kraven.

Men snart, snart! För på måndag börjar äntligen skolan igen och det här envisa jullovet är äntligen slut. Lite ordning och reda igen. Ingen mer trött dimma av sovmorgnar som aldrig tar slut. Lite struktur igen. Skola, träna, laga mat, äta, plugga, sova. Ekorrehjulet, jag längtar efter det. Jag behöver det. Tillbaka till verkligheten.

RSS 2.0