Brrr..

Jag som i regel ser fram emot måndagar och kände mig full av ny energi imorse, tycker att den här dagen hit in tills har gått oerhört långsamt. Jag var omotiverad i skolan och har frusit inomhus i ytterkläder fast solen sken in genom fönstren. Skönt att vi hade kort dag idag. 

Nu har jag cyklat hem, vi ska straxt lasta hunden i bilen och styra ut mot Getterö. Köpa med oss lite picknick. Gräset behövde visst klippas och jag pluggar så gärna i skärgården i eftermiddag.

Tack för kaffet.

Här sitter jag, kl. är knappt sju och jag hade gärna haft Svenskan att läsa till frukosten. Man kan undra varför vi bara får tidningen när det passar tidningsbudet?

Lördagnatt

Jag kom nyss hem från jobbet, trött i fötterna är jag och nog luktar jag säkert både fisk och diskvatten, men jag är glad ändå. Jag såg verkligen fram emot att gå till jobbet idag och det har varit en bra kväll, har bl.a. serverat en bröllopsmiddag.

K är ute och svirar och hundrackarn var inte heller hemma när jag kom hem. Hon följde med K's föräldrar hem till Åby. Skönt för henne att springa av sig lite, det behövde hon. Nej, nu ger jag mig för idag. Imorgon ska jag titta förbi NFK och se om de behöver funktionärshjälp på tävlingen.

Godnatt mina små blommor och sov så gott!

Pelargonerna och hortensian fick sova inna i natt, så att dom inte fryser om det blir kallt.


Mmm!


Älgfärsburgare (med cheddarost och extra allt) till lunch när K och Mattis lagat mat.

Blommor och middag

Stalltjejerna har varit här på middag ikväll. Gravlaxtoast på lantbröd med avokado och hovmästarsås till förrätt(favorit i repris igen), honung och sweet chilli marinerade kycklingspett med ris och jordnötssås till varmrätt och chokladrulltårta med vitchokladfrosting till efterrätt(ytterligare en favorit i repris). Alla lämnade bordet mätta och glada. Det är alltid lika kul att ses, speciellt eftersom vi inte ses så ofta. Den här gången hade det som vanligt hänt en hel del, bl.a. förlovning i paris! Vi fick se bildvisning från resan på tv'n.

Själva middagen hade jag glömt bort, blev påmind av Madde igår, det är lite typiskt mig. Någon vidare planering fick jag ändå inte till eftersom jag planterade pelargoner i blomlådor på vardagsrumsgolvet i stort sätt tills middagsgästerna kom. Tur att vi inte är så pretentiösa någon av oss. ;)

Nu ser det ut som en liten trädgård på balkongen, ska visa er hur fint det blev vid tillfälle.

Högskoleprovet

Fick ett mail om att jag inte kollat mitt provresultatet från högskoleprovet på studera.nu, så jag tog mig en titt. Provet gick så hemskt dåligt när jag gjorde det och jag var så besviken på min insats efteråt. Jag gjorde flera onödiga tidsmissar, tappade hoppet och gav upp på slutet.
Efteråt, samma eftermiddag när de rätta svaren kom ut, visade det sig att det nog skulle bli 0,8-0,9 enligt resultatkladdenjag skrev under provet, jag som hade hoppats på att hamna på 1,1-1,2 åtminstone tyckte att det kändes rätt uselt.

Nu visade det sig att jag fick 1,0 och med de långa förväntningar jag hade så känns det istället rätt okej. Jag vet att jag kan göra det bra mycket bättre än så.

Färdigt!

Så där, nu är det packat, flyttat och städat. Skönt! Det är verkligen det värsta jag vet. Varje gång känns det som om det aldrig ska ta slut. Gud vad saker man har. Spara, slänga, förvara, ge bort. Ja fick hjälp med städningen av mitt glada arbetslag så allt ihopa gick oerhört smidigt. Maria, jag och Michelle skurade ikapp. Så då var det var snart gjort. Tack alla snälla, söta, rara för hjälpen!

Efter allt bärande och städande åkte jag och Kristoffer ut till David och Sanna på Finkvägen och åt grillbuffét a la Stig ihop med familjen där ute. Grillad kalv entrecôt, lammkorv, lammfärsbiffar, spröda små härliga sparris, färskoströror, färskpotatis, grillat bröd, kräftröra, skaldjurssallad and so on. Helt otroligt gott, där blir man bortskämd. Jag är fortfarande proppmätt.

Söndag

Jag ligger kvar i sängen och drar mig, Kristoffer väckte mig aldrig när han åkte till golfen imorse och jag ställde ingen egen väckarklocka så då kan det tydligen bli så. Igår kväll var Lina och Martin här, vi grillade på innergården och lyssnade på gosskör till maten, pampigt! Sen skålade in våren och drack fidel castro. Maria tittade också förbi. Det var meningen att vi skulle titta på fyrverkerierna och gå bort och titta på brasan i folkparken med så långt kom vi aldrig. Några fyrverkerier kunde vi ana från balkongen med det var allt. Det var hur som helst väldigt trevligt.

Nu är det dags för mig att gå upp och sätta lite fart med den här dagen, flyttstädning står på schemat. Helt klart inte det bästa jag vet men det ska också bli gjort.

RSS 2.0