24 December

Då var julen snart över för den här gången. Jag hoppas ni alla haft en lika strålande julafton som jag och att ni fått äta riktigt mycket och riktigt delikat julmat. Vi firade ute hos bror m. familj i Skärblacka, det blev ett riktigt gäng med hundar och barn, gran, mat, paket och hela köret. Ni vet. Man börjar med mycket och sen lite till. Av alltihop, myset, glöggen, maten och familjen, främst det sistnämnda. Tills allt är ett virrvarr av granbarr och ett inferno av uppslitet paketpapper och lockiga snören i alla möjliga färger. Hääärligt!

Nu avrundar vi julen ikväll och skickar ut den imorgon med juldagsgalej och sen är det snart nytt år. Någon gång där efter kommer våren.

God jul från mig till er!

Torsdag, fredag, löööördag..

Längta - Hysa en intensiv (o. långvarig) åstundan 1. önskan (i förening med känsla av saknad) att få 1. upplova ngt 1. att komma i tillfälle att göra ngt, att komma till (1. från) ngn 1. ngt 1. att träffa ngn o. d., åstunda, trängta; hysa begär 1. åtrå efter ngt./ngn. ...

b.) med personligt konstr; äv. oeg., med saksubj. Längta intensivt, ivrigt efter (ngn 1. ngt). Längta till (ngn 1. en plats). Längta att 1. efter att, förr äv. till att (få göra ngt), stundom äv. längta göra ngt. Längtan efter, förr äv. på (ngn 1. ngt). Längta efter mat, vatten, brev, regn. Längta hem. Längta och trängta.

Ett tu tre på det fjärde ska det ske..

Nu är den här helgen också slut, det går undan. Jag hinner inte reflektera eller äta, eller sova, sen är det plötsligt en ny vecka igen.

Visserligen har jag ätit en herrans massa IKEA köttbullar idag med världens mysigaste sällskap och visserligen har jag sovit tolv timmar i natt, också då med världens mysigaste sällskap. Men allt är relativt, man kan aldrig äta eller sova för mycket. Eller, hur var det nu? Kanske kan man det.

I fredags kväll tog jag med mig sällskap (världens mysigaste, ja, ja.. det var ett himla tjat) och tittade in på SKÖN's julkoncert igen, åh så duktiga dom är. Sen var det lite kalas på tapeten, det blev livat så det räckte och blev över, det blev över hela lördagen tyvärr, så mycket över blev det. 

Lördagen blev således väldigt sparsamt utnyttjad, jag följde med mamma och Maud på Löfstadslotts julmarknad. Köpte en mistel och lite närproducerad blåmögelost. Julstämningen har verkligen infunnit sig nu, det kittlar i magen och riktigt sticker i ögonen. Visst är det härligt?

Idag har jag som sagt varit en sväng på IKEA och söndagskvällen ska jag viga till lite städning och läxläsning. Jag har en del böcker att damma av den här veckan. Kunskap är makt, eller åtminstone bra för magen, eller var det kanske ett äpple om dagen?

http://www.flickr.com/photos/artsyt/1593106230/

http://www.flickr.com/photos/agnesdeer/4064821110/

http://www.flickr.com/photos/bibiegg/2863542666/

Jones and jones

Det har varit ett himla bekymmer, det ska jag säga er, vad det gäller att hitta den perfekta nyårsklänningen. Men nu så, nu är det ett bekymmer mindre för nu är det klart och bättre kan det då inte bli. http://www.jonesandjonesfashion.com/


OJ så fina, tänk om man bara vågade sticka ut lite grann..

Jeffrey Campbell, Lita-Fab in red blue tapestry

Fredag förmiddag

Tänk så mycket bättre en dag kan kännas i jämförelse med en annan. Idag vaknade jag på strålande humör, jag har varit aktiv och ambitiös i skolan sedan tidigt i morse och än är det inte slut med de storslagna bedrifterna. ;)

Helgen ser ganska lovande ut även om den för en gångs skull är högst oplanerad. Det är ganska skönt det också, att ha lite tid över till ingenting.

Igår kväll var jag och Maria som sagt på Annas julkonsert med studentkören. Det var magiskt. Jag kan inte förklara det på något annat sätt. Oj vad duktiga dom är!

Jag ska nog faktiskt försöka gå en gång till om det finns biljetter kvar. Det tycker jag att alla andra också ska göra för annars missar ni verkligen en av årets höjdpunkter. Julstämningen kom med fyrverkerier och hela köret för att stanna och nu går jag bara runt och myser. 21 dagar kvar till julafton. :)

2 december

Det är torsdag. Det är tjugotvå minusgrader ute och jag tänker inte gå ut idag. Eller? Nej, ut ska jag, bara inte så hemskt långt.

Jag känner ett påtagligt behov av att svettas och slippa tänka så jag ska gå ner till SATS straxt och försvinna från mig själv en stund. Sen lär jag väl vispa ihop ett obscent antal muffins bara för att hålla mig sysselsatt om jag känner mig själv rätt.

Ikväll ska jag försöka få lite julstämning på Annas julkonsert och efter det blir det en helkväll på Munken med Annas kör. Lite alkohol kanske gör susen? Den här torsdagen är inte den bästa trosdagen jag haft.

Max Dauthendey sa någon gång någonting om att alkohol konserverar. Det tåls att ifrågasättas och låta undersökas, åtminstone tills motsatsen bevisas.

RSS 2.0