Turkiet, Marmaris

Det började precis glimta till i höstmörkret med små guldkorn strödda över veckoplaneringen. Anso ville att vi alla skulle ses på Munken för lite AW på torsdag, Maria arrangerade en efterlängtad vinkväll hos henne på fredag, kalasplaner med Michellé hängde i luften till på lördag. Jo, se där så. Kanske fortsätter livet även om det blir dödskallt och svart som i graven ute. 

Men nu missar jag allt det där. För på torsdag morgon kliver jag från Arlanda flygplats på planet till Turkiet. Sol och värme. Halleluja! Jag förväntar mig komma hem utvilad, glad och positiv igen. Precis så där som ni känner igen mig.


Bus på Strömsholmen



På Strömsholmen är det perfekt för en liten vildhund att springa lös och leka, fast vi är mitt i stan. Och gissa om det är myror i benen på Esset. Det märks inte att hon var i skogen hela dagen igår inte.



Har man tur kan man se en eller annan fin fågel här ifrån.



Och titta, idag kom Viggo och lekte med oss också. Vilken lycka!

Köttgryta på fransyska och olycka i köket



Igår kväll la jag grytbitar av fransyska i marinad i en kastrull, satt på ett lock och stoppade in den i kylskåpet för att vila. Idag luktade allt i kylskåpet vitlök men det var det värt. Jag lät grytan puttra i 1,5 timme ungefär och tro att det blev gott. Mm! Så gott att jag glömde föreviga på bild innan jag serverade. 



Tre matlådor med härlig köttgryta och fina rosa lock på toppen. Tre små luncher till gråa vinterdagar med söndagsmiddags touch, skjuts in i frysen.



När jag diskade gick en av mina favorit tallrikar sönder och RITSCH hoppade den rakt in i min hand. Humöret dalade och disken står kvar till bättre tider. Till synes inget blått blod i mig.



Tur att jag har vit choklad i guldpapper att trösta mig och min onda hand med.

Ester i Ockaparken




Lilla fröken börjar få en imponerande mustasch.



Det är oerhört svårt att fota en svart hund, speciellt i rörelse, det blir bara en stor sudd.


Blommor, på en helt vanlig onsdag.

Är man lite ledsen inuti och det samtidigt är höstmörkt och ruggigt kallt. Så kan man inte låta bli att bli lite glad ändå om en söt syster och systerson kommer förbi och plingar på dörren. Jag fick tio underbara rosa rosor, på en helt vanlig onsdag. Och vilken flicka blir inte glad av att få blommor? Sen passade jag och Rasmus på att sova middag en timme ihop. Åh, så himla mysigt. Gulliga unge! Man vill bara äta upp honom. Lyckliga jag som har en så fantastiskt fin familj.


Frukost

Kom igen nu Elisafisa, your body is your tempel. Jajjamensan. Så här såg min frukost ut i morse. Verum hälsofil, acacia honung, hela linfrön, kelloggs all bran regular och ett svenskt äpple. Till det färskpressad apelsinjuice.


 

 


Sail away with me honey, i'll put my heart in your hand.

Solen skiner från blå himmel så jag ska inte klaga på det guds glömda höstmörkret just i detta ögonblick. Jag vaknade i precis samma sinnesstämning som jag somnade igår kväll. I väst ekar och gamla spöken, jag får inte vara ifred. 

Straxt ska jag och Esset åka ut till fam. Ek och gosa med bebis Tila. Innan dess, havregrynsgröt till frukost. Tack idag för att du är en kravlös söndag.

Det var den lördagkvällen.

Ikväll har jag varit ute nykter. Det går fint det med. Dansade och svettades i en mycket blandad skara människor på Grand Hotell. När jag kom hem var jag lite små hungrig, så jag åt en knäcke macka. Det kan ni tänka på ni andra som smäller i er en pizza med extra allt ikväll och ångar er imorgon. Men så lever man bara en gång. Så ät vad du vill föresten och var nöjd med det.

Jag ligger nerbäddad i min säng med datorn på magen. Jag är inte trött än och sova känns långt borta, men det är en dag imorgon också..

خودرا تنها و بی‌کس احساس کردن

Så mycket för husfriden..

Nej, men nu räcker det. Varför slutar aldrig denna ständiga tillförsel av högkvalitativ dramatik? Infusionen av haveri och turbulens pumpar in i mitt liv i ack så outtröttlig strid ström. Det gör att jag vill stänga in mig i min garderob. Sätta mig på en hylla i mörkret, luta huvudet mot den kalla masonitväggen och stanna kvar tills lugnet har lagt sig. Om det så ska ta det närmsta seklet.

Sen önskar jag från djupet av mitt hjärta bara en sak, att någon hade gjort vad jag gjorde ikväll för mig, när jag behövde det.

Let there be shoes!

Jag har en period i mitt liv där jag önskar att jag kunde köpa minst ett par skor för varje gång jag ska gå ut genom dörren. Så där tre, fyra par om dagen då, minst. Jag ogillar mitt materialistiska begär men, oh ja, det finns där.

Alla godbitarna här under skulle jag älska. Varje plastbit skulle jag vårda, varje liten läderlapp och imitation av nämnda skulle finnas i mitt hjärta, fuskpäls och syntetjafs rakt igenom, det är ingen skillnad. Kärleken är allt väl lika äkta. (..eller är den?)

Så tryggt och komfortabelt hade de bott i min garderob och jag hade tagit hand om dem efter alla konstens regler. Impregnering, puts och spray. Självklart hade jag promenerat dem flitigt, luftat dem på val valda regelbundna tillfällen. Gett dem nya fina klackar när de kände sig lite nere och förvarat dem rätt och riktigt när deras årstid tog semester.


Frukost



Den här veckan har jag lovat mig själv att försöka äta bättre för att orka mer, heja heja! Så idag såg min frukost ut så här. Färskpressad apelsinjuice, kokta ägg, två mackor med laxpastej, tomat med peppar, grovsalt och olivolja.

RSS 2.0