Vilken härlig låt! (och vilken härlig film!)

http://www.youtube.com/watch?v=uB4_wLFBbQE&feature=player_embedded#!

Koop - Come to me

..och vilken trevlig blogg http://whippetfun.wordpress.com/

Snart kommer min goding, jippie!

Jag var som sagt döende trött i e.m., åkte ut till Wilma och möttes som vanligt av världens härligaste häst som gnäggar djupt och bullrigt så fort hon hör mig komma gående i stallgången. Det är bomull för själen det, jag kommer aldrig någonsin tappa fascinationen för det. Jag blir så glad och varm i hela kroppen av att hon visar så tydligt att hon tycker om mig. Hon var bättre i höger fram idag, skönt, en sak går åt rätt håll. Äntligen. Hon fick vila idag med bara för att, imorgon ska vi fortsätta skritta.

När jag väl var hemma och hade tagit en lång varm dusch slog jag ihop och sov i tre timmar. Det var helt oundvikligt. Nu är jag uppe igen och inväntar min lilla goding Michellé som ska couchsurfa hos mig i natt. Bussarna till Krokek går för taskigt på kvällarna.

You're the best

Idag fick jag hjälp av Andreas att rasta Esset på dagen. Skönt, det körde ihop sig lite, då får man tacka sin lyckliga stjärna för sina fina vänner. Tack, min lyckliga stjärna.

Jag är officiellt studerande igen, sedan i måndags. Det känns riktigt bra och jag trivs med situationen i sig. Det ger mig så nyttiga rutiner. Jobbiga, men nyttiga. Varje morgon klockan sju sätter jag min söta lilla rumpa på tåget eller bussen till Linköping och varje eftermiddag åker jag samma väg åt andra hållet. Fram och tillbaka, fram och tillbaka.. Varje dag kommer jag hem lite klokare och en lite äldre och så har jag planerat att fortsätta i två år framöver. Under de två åren kommer jag alltså sammanfattningsvis bli väldigt gammal och ohyggligt klok. Sedan ska jag bli hjärnkirurg. Tror ni mig inte? Vänta bara.

Nu är jag är hemma och mellanlandar en snabbis, äter lite mellis(läs fyller min kropp med socker) för att jag ska orka vara vaken en stund till. Jag måste ut till Wilma och ge henne kärlek, hon mår inte så bra tyvärr och det ser inte ut att bli så mycket bättre inom den närmsta framtiden. Det är ett tungt lass att dra och det gör mig ledsen. Hon är så fin och borde få vara en frisk och glad häst helt enkelt.

Hoppsan!

Idag berättar jag hur jag tinar bröd i frysen och Sanna häller upp kaffe på papperstallriken istället för i muggen. Så kan det gå när ingen är hemma.

Hurra hurra hurra!

Den här vackra torsdagen passar jag på att sitta i telefonkö lite igen, jag menar, det är alltid energigivande. Min kamera har nu varit inlämnad hos serviceavdelningen på Media Markt i en månad prick. De skulle ringa efter en till två vardagar med ett kostnadsförslag. Jag har inte hört ett ord. När jag äntligen kommer fram är det som senast, de vet inte riktigt var den är, eller vad som händer, men de hör av sig. Mhm..

Sen kan jag glädjande meddela att jag är antagen på Linköpings folkhögskola. Hurra! Jag är så glad så att jag har hoppat lite upp och ner i ren och skär lycka. Gud så bra det känns. Den 23 augusti börjar jag skolan. Hipp hipp hurra!

Idag står det bland annat 5-årskalas på schemat och så ska jag titta på en lägenhet på Enebygatan. Vill jag bo där? Det är nära resecentrum nu när jag ska pendla, det är inte så dumt. Det känns lite "på fel sidan av stan" annars, men det är det kanske inte?

För övrigt

Jag har äntligen börjar bli av med min förkylning, två fantastiska feberfria dagar har passerat, hjälpen kom från tant Petra på vårdcentralen. Hon skrev ut penicillin. Hurra! 

Jag har hängt med mamma idag, gått på loppis och t.o.m. en sväng på stan, det var länge sen. Eftermiddagen spenderade jag med att sova middag på Maries soffa i Loddby under tre timmar, bli serverad stekt falukorv med stuvade morötter och utöver det suverän äpplekaka från IKEA till efterrätt. Ester har lekt med Leffe som är en störtskön kattrackare och motionerat friskt i skogen. I kväll var jag hos Wilma. Hon hälsar att hon mår bra.

Fynd från Erikshjälpen

Idag har Ester fått en egen säng, hon har delat med mig tills nu och det har i och för sig gått alldeles utmärkt. Men eftersom hon inte törs gå i trappor än och därför en mindre hoppa upp och ner från sängen så har hon fått en egen. Det var nog på tiden. En korg för 25 riksdaler från Erikshjälpen. I korgen ligger kudden mormor fyndat från samma ställe förra veckan.


Upp och hoppa!

Jag är vaken oj-så-alldeles-för-tidigt, men man gör vad man måste. Hunden är kissad, frukost intagen och tänderna borstade. Nu börjar tisdagen den 10 augusti.

Extra special attention

Jag har sovit i ett dygn. Förstår ni innebörden av det? Ett dygn är 24 timmar. Jag har ont i alla muskler jag äger helt utan förklarlig anledning just eftersom jag inte har rört på mig nämnvärt. Kanske är det just därför. Jag har haft feber till och från i över en vecka. Jag behöver tid hos veterinären, en human spruta. Visa mig ljuset så lovar jag att gå åt det hållet..

Jag vill ha en kram. En kopp te. En puss i pannan. En famn att somna i och någon som frågar om jag vill ha vatten när jag hostar på natten.

Man får äta vad man vill när man är sjuk.

Jag är så envetet trött på att vara sjuk nu, jag menar, det räcker. Jag mins inte när jag var frisk snart. Kom igen, låt mig vara i fred. Släpp greppet, låt mig slippa halsont och huvudvärk, feber och hosta. Minsta lilla sak blir ett projekt att ta sig igenom. Idag har jag i alla fall fått lite mer gjort och jag är nöjd med min insats.

Först var jag duktig och fixade med viktiga papper hemma hos mamma, och fick iväg dom till postlådan. Check!

Sen köpte jag min favorit choklad och åt på Mc D innan stallet.

I stallet fick Wilma lite variation från skrittmaskinen, vi tömkörde. Värmde först upp med Back On Track täcket på och jobbade en halvtimme i skritt efteråt. Både hon och jag längtar efter att få jobba på riktigt och slippa skritta hela dagarna.. Det är så trist!

Färdigjobbat! Vattnad och nyrullad.

Hej och hå

Nu så, nu har jag varit vaken sen nio imorse. Det var länge sen. Jag har ätit frukost, fixat med viktiga papper och fönat håret. Det är hög tid att ta cykeln ut på nya äventyr, än är inte produktiviteten slut för idag förstår ni.



Aug. 4, 2010

Idag har jag inte gjort många knop. Jag sov mig igenom större delen av dagen, vilket visserligen gjorde susen mot min förkylning som äntligen börjar bli lite bättre. Nästan ingen feber idag. Sen kom mamma förbi och hälsade på, hon hade varit förbi på Erikshjälpen och fyndat åt Ester. Jag ska visa bildbevis vid tillfälle.

Mot kvällskvisten åkte jag och Esset ut till stallet och lät Wilma gå i skritten en halvtimme. Solen sken och det var full fart som vanligt, det trillar in nya hästar och människor nästan varje dag nu när betestiderna börjar gå mot sitt slut. Jag trivs jätte bra och Wilma är lugn och fin i stallet så jag tror hon känner det samma.

Ikväll har min cykel har fått en mindre service och jag har lagat delikat mat. Det var allt för mig. Imorgon blir det med största sannolikhet en ny minst lika produktiv dag. Go'natt och sov gott!


Godmorgon

Jag har spenderat natten tillsammans med diverse dokumentärer på SVT Play. Så kan det gå. Nu är det snart ljust ute. Äntligen!

En bra start på dagen

Telefonköer, jag får psykbryt! Mediamarkt är en gåta, varför ska det ta så förbenat lång tid? Va, va, va? Var är min kamera, är den lagad? Kommer den förbli trasig? Jag blir tokig.

Tvätt tid har jag idag också. Det är bara det att det står redan en liten sunkig man där nere i tvättstugan när jag kommer ner, fem minuter efter att min tvätt tid börjat ticka. Han menar att han tagit fel på dag. Inte då. Han blå ljuger. Han luktar gammal sprit. Det slutar med att han får en halvtimme av min ack så värdefulla tid och jag själv får ösa ur hans snuskiga kläder ut torktumlaren vid senare tillfälle. Usch. Jag är så trött på att bo i det här huset så ni anar inte. Nu är det nog, flytta är officiellt uppskrivet på min to-do-list. Jag är så trött på dessa vilsna alkoholister. Klipp er kort och skaffa ett jobb.

Hemskheter klockan tre på natten.

Fy satan vad otäckt det är att vakna av mardrömmar. I panik slå upp sina blå och i ett andetag se hur allt försvinner ifrån än. Att vakna precis innan någon man älskar dör eller innan man själv får det sista avgörande slaget. Allt glasklart, så tydligt. Nu händer det.

Jag har drömt högst vedervärdiga, fruktansvärt hemska mardrömmar i evigheter och senaste veckorna har det bara blivit värre. Jag brukar sällan vakna av dem mitt i natten, utan kommer oftast bara ihåg hur otäckt jag drömt morgonen därpå. Men nu, ja nu får jag visst inte sova klart längre. Det finns inte en chans i världen att jag törs blunda igen inom den närmsta framtiden, så någon mer sömn i natt blir det då inte.

Godmorgon klockan tre mitt i natten.

Tredje dagen på boxvila

Det hade blivit ett missförstånd i stallet så Wilma hade varit inne idag också. Det gjorde visst inte så mycket för humöret på fröken var förvånansvärt helt okej. Jag tippar att det har att göra med att hon har halm i boxen igen.

Eftersom jag själv mår riktigt risig så fanns det inte en chans att jag skulle ge mig ut och rida. Istället fick hon gå i skritten i en halvtimme lite drygt. Det var första gången och det gick kanonbra, jag ska försöka låta henne gå minst en halvtimme om dagen nu första månaden under igångsättningen. 

Duktig tjej!


Aug. 2, 2010

Idag var jag så illvilligt sjuk att mamma skjutsade ut mig till stallet ikväll när jag hämtat henne på stationen, söta mamma, fast än att hon själv var trött. 

Wilma blev av med sina kycklingbandage och kändes bra i benen, hoppas cortisonet tagit som vi vill att det ska göra. Imorgon är boxvilan färdig för den här gången och fröken får äntligen gå ut.

Hon har varit så ilsken de senaste två dygnen så ni anar inte. 1, Hon har inte fått gå ut. 2, Matte(dvs. jag) bytte halmen mot spån = dum idé. 

Hon har gnisslat galler och slagit med hovarna i ett sen jag tog bort halmen. Hon har ju inte haft ett dugg att äta, eller göra eller pilla med. Den här damen visar tydligt vad som uppskattas och inte. Så det var bara att lägga in halm igen. Jag kör med spån under så får vi se om det underlättar för mig som planen var med bytet från början.


Världens bästa fia!

Ikväll hade vi en Kotte på besök på min gata inne i stan

Först var Kotten ilsken, spottade och fräste i en liten taggig boll. Han påminde mig om en liten gråhårig farbror som inte fått sitt morgonkaffe.

Sen serverade jag mjölk på ett lock och fräsandet avtog i styrka. Det började låta umf, sniff, sniff, oohhtsch, sniff.. istället.

Sen kom den lilla truten fram och mjölken smakade bra. Han hade den längsta lilla näsan och den skäraste lilla tungan. Tack för titten och go'natt Kotte.

Jag blir glad av..


..starka färger och murriga textilier med orientaliska mönster. Söndagsfrukost. Gröna växter. Kattspinn i örat och små tassar som trampar i takt. Levande ljus. Pyssla. Lukten av nytvättat. Svensk vispop. Persiska ordspråk. Tepåsar. Storstadspuls. Pepparkaksformar. Sötsaker. Måla. Mjuka pussar i pannan. Bloggar. Picknick oavsätt årstid. Naturvänligt. Oljefärger. Inbjudande inredning. Sockerärtor. Att samla familjen omkring mig. Romdrinkar. Impulsiva beslut. Biografier. Saltlakrits. Planera och organisera. Tulpaner. Resor till solen. Spännande dokumentärer. Prinsessklänningar, klänningar som ser ut som bakelser och klänningar med blommor på. Fotografera. Att vända sig om och somna om när väckarklockan ringt. Julklappar, i stort sätt allting som har med julen att göra. Bakning och matlagning. Rättvisemärkt. Efterrätter. P3. Fotmassage. Röda kök. Högklackat. Brevlådebrev. Hotellfrukost. Rimma på paket, slå in paket och ge bort paket. Lugn och ro. Söta mjuka husdjur. Kill på ryggen. Ekologiskt. Mjölkchoklad. Hästlukt. World of Warcraft. Chickflick-pocketböcker. Vända pannkakor i luften. Loppisfynd. Att hitta massor av kantareller, plocka dem men slippa att äta upp dem. Amerikanska actionfilmer. Frihetsdressyr på stubbåker. Pioner. Luktärtor. Nyklippt gräs. Duggregn. Nya prassliga lakan.
..to be continued

Så kan det gå

Solen letar sig in genom fönstret på mig här där jag ligger i sängen. Jag har ett tungt huvud och inte alls så många timmar helg kvar. Vinet står kallt i kylen.  Jag har feber och är förkyld, igen. Ögoninflammation och tappad röst.

Imorgon väntar en ny vecka, bring it on..

RSS 2.0