Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås, middag vilken tisdag i veckan som helst. När jag var liten var det en av mina absoluta favoriträtter och det är fortfarande gott. Inga smaker som direkt slår igenom, ingen symfoni för gommen, men kanonbra vardagsmat. 

Lagom till fyra personer. Koka ägg (hårdkokt), så där 2-3 st, och ställ åt sidan. Koka torskfilé/torskblock i ca. 1,5 l. vatten med 2 fiskbuljongtäningar, så där 3 min är lagom. Smält 25-50 g. smör, rör ner ca. 1,5-2 msk vetemjöl, red med mjölk, ca. 5 dl., smaksätt med en liten skvätt grädde, en halv fiskbuljongtärning, vitpeppar och salt. Red av med mer mjöl till önskad tjocklek. Rör ner en liten näve hackad persilja. Dela torsken i lagom stora bitar, vänd ner den tillsammans med de hackade äggen i såsen. Servera med kokt potatis och gröna ärtor och lite persilja. Smaklig spis!




Kommentarer
Postat av: Sandra

Åh, så himla gott!! Det där måste jag laga nå´n dag :-)

2011-11-03 @ 15:48:49
URL: http://dimmasmattes.blogg.se/
Postat av: MISS ALICIA

Hej!



Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken för dig och accessoarer för ditt hem.



Bland annat har vi lägst webbpris i Sverige på Kew Royal Botanic Garden's populära doftljus!



Skäm bort dig själv i höstmörkret, eller varför inte vara ute i god tid med julklapparna?



Välkommen!



Vänliga hälsningar,

www.missalicia.se



PS. Gilla vår Facebooksida för att hålla koll på nyheter och tävlingar: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702

2011-11-08 @ 17:12:48
URL: http://missalicia.se
Postat av: Ewa

GUD så gott! Det var inte igår... :-)

2011-11-14 @ 19:35:14
URL: http://saraconnemara.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0