Lemon linguine a la Elisa

Tagliatelle med gräddig- citron/persilja/vitlökssås, strimlad ryggbiff, parmesan och ruccola.


Fräs fyra-fem pressade vitlöksklyftor i en regäl klick smör. Pressa i saften av en liten mogen citron och riv i en del av skalet. Tillsätt en näve hackad persilja, ca två tsk kycklingfond och en liten skvätt gärdde. Låt koka ihop med flingsalt och gott om svartpeppar en stund. Späd med ytterligare grädde, jag använde tot. ca. 4 dl. och red av till önskad tjocklek innan servering. Koka pastan al dente, vänd i olivolja innan uppläggning. Fräs på lövtunna strimlor av ryggbiff någon minut i riktigt varm stekpanna, servera med ett berg av fint riven lagrad parmesan, en halv citron och nysköljd ruccola. Buon appetito!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0